ГоловнаПолітика

Ярославський закликав Порошенка детінізувати гральний бізнес

"У тіні ігрового бізнесу крутиться близько 0,5 млрд дол., так необхідних нашому бюджету".

Ярославський закликав Порошенка детінізувати гральний бізнес
Александр Ярославский
Фото: censor.net.ua

Президент інвестиційної групи DCH, бізнесмен Олександр Ярославський упевнений, що в Україні для боротьби з корупцією необхідно детінізувати гральний бізнес.

Про це Ярославський заявив сьогодні, 22 вересня, у Харкові, виступаючи на ІХ Міжнародному економічному форумі "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!", передають Українські Новини.

Бізнесмен під час пленарного засідання форуму попросив секретаря Національної інвестиційної ради Бориса Ложкіна передати президенту України Петру Порошенку письмову пропозицію щодо законодавчого врегулювання грального бізнесу.

"Користуючись нагодою, я б хотів, згадуючи успішний досвід запуску Харківського тракторного заводу, звернутися до Бориса Євгеновича, передати лист Петру Олексійовичу Порошенку і попросити підтримати законодавчу ініціативу щодо ігрового бізнесу. Ми знаємо, що вона давно розглядається в парламенті. Це і боротьба з корупцією, це і наповнення бюджету. Ми знаємо, в тіні ігрового бізнесу крутиться близько 0,5 млрд дол., так необхідних нашому бюджету. Ми бюджет хочемо наповнювати і боротися з корупцією", - сказав Ярославський.

Пізніше, на брифінгу, Ярославський додав, що порушує тему законодавчого врегулювання грального бізнесу в Україні вже третій рік поспіль.

"Ми вже на третьому форумі порушимо цю тему. На минулорічному форумі я звертався до депутатів, які тут присутні. Цього разу я вже вирішив залишити слід, написати папір. Як це буде виглядати? Як депутати оберуть - так воно і буде. Основна мета - витягнути гроші з тіні, щоб вони не розходилися по кишенях корупціонерів та шахраїв. Та ми ж говоримо про боротьбу з корупцією. Так де ж результати цієї боротьби з корупцією? Ми ж нікуди не підемо від грального бізнесу. Одна справа, коли він працює на благо корупціонерів, інша - коли ці гроші будуть в бюджеті. Ми говоримо про близько 0,5 млрд дол. на рік", - зазначив Ярославський.

Водночас, на думку президента і власника групи DCH, доцільніше було б дозволити гральний бізнес при готелях високої категорії, щоб не створювати ризик у цілому для суспільства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram