ГоловнаПолітика

Кличко доручив комунальним службам перевірити стан столичних зливостоків

Загальна протяжність колекторів дощової каналізації, що є на балансі «Київавтодору», - 831,2 км. 

Кличко доручив комунальним службам перевірити стан столичних зливостоків
Фото: kievcity.gov.ua

Мер Києва Віталий Кличко доручив профільним комунальним службам перевірити стан дощоприймальних систем столиці, зокрема - стоки на Подолі та біля станції метро «Лівобережна», а також скласти перелік об'єктів, що підлягають очищенню або заміні системи. Про це повідомляє прес-служба мера.

«Комунальні служби міста, зокрема підприємства «Київавтодору», під час останньої зливи в Києві працювали в посиленому режимі, щоб не допустити підтоплень. Злива була занадто сильною - за попередніми даними Укргідрометцентру, кількість опадів досягла позначки у 18 мм. На жаль, у деяких місцях дощова каналізація частково не справлялася і не могла миттю відвести таку кількість дощової води, що спричинило підтоплення на деяких вулицях. І щоб уникати таких ситуацій надалі, я дав завдання профільним службам перевірити всі міські стоки, особливо ретельно на Подолі та біля станції метро «Лівобережна», і скласти перелік об'єктів, що підлягають очищенню або заміні системи», - зазначив Кличко.

Він розповів, що останніми роками через недосконалість системи водовідведення, зокрема й біля метро «Лівобережна», під час рясних злив неодноразово виникали аварійні ситуації, коли внаслідок переповнення системи та оглядових колодязів накопичена вода виливалася на поверхню, збираючись у районі мосту Броварського проспекту на вул. Митрополита Андрея Шептицького.

Щоб уникнути проблем з підтопленням унаслідок інтенсивних злив, на замовлення «Київавтодору» розроблені проекти прокладання нових і реконструкції нинішніих колекторів дощової каналізації, які тепер проходять державну експертизу. Зокрема, заплановано реконструкцію колектора дощової каналізації на проспекті Броварському від Лівобережної площі.

При цьому мер розповів, що проектом передбачається будівництво нового колектора дощової каналізації з підключенням і розвантаженням нинішнього зі збільшенням пропускної спроможності та обладнання очисних споруд дощової каналізації закритого типу для очищення поверхневого стоку. Для очищення поверхневого стоку проектом реконструкції передбачено облаштування підземних очисних споруд дощової каналізації закритого типу.

Крім того, зазначили в «Київавтодорі», щоб поліпшити ситуацію з дощоприймальною системою столиці, 2017 року були проведені роботи з капітального ремонту колекторів дощової каналізації на вул. Багговутівській, просп. Правди (перетин з вул. Порика), вул. Єреванській.

Завершуються роботи з капітального ремонту Прозоровського колектора дощової каналізації на перетині вул. Мельникова і б-ра Лесі Українки.

Зараз фахівці комунальних підприємств «Київавтодору» ведуть роботи з повторного очищення в занижених місцях вулично-дорожньої мережі зливоприймачів та оглядових колодязів систем дощової каналізації.

Загальна протяжність колекторів дощової каналізації, що є на балансі «Київавтодору», - 831,2 км.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram