ГоловнаПолітика

Саакашвілі оскаржить штраф за прорив через кордон

Адвокати проситимуть повністю скасувати рішення суду.

Саакашвілі оскаржить штраф за прорив через кордон
Фото: EPA/UPG

Захист лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі збирається оскаржити рішення суду про штраф у розмірі 3,4 тис. гривень за незаконний перетин кордону.

Про це "Українські новини" повідомив адвокат Саакашвілі Маркіян Галабала.

"Однозначно, будемо оскаржувати. Ми пишемо апеляційну скаргу, у нас є 10 днів", - сказав він.

Захист має намір просити повністю скасувати рішення суду першої інстанції.

Галабала зазначив, що адвокати Саакашвілі ще не отримали тексту рішення суду.

Нагадаємо, 22 вересня Мостиський районний суд Львівської області оштрафував Саакашвілі на 3,4 тис. гривень за незаконний перетин кордону.

10 вересня позбавлений громадянства України Саакашвілі намагався перетнути кордон. Спочатку він сів на поїзд Перемишль - Київ, але "Укрзалізниця" відмовилася везти пасажира без документів. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" на автобусі. Там його знову затримали. Пункт пропуску закрили під приводом повідомлення про мінування. В результаті близько 20:00 прихильники політика не витримали, прорвали оточення і в "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію.

Разом із Саакашвілі незаконно перетнули держкордон п'ятеро діючих нардепів і колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

Під час інциденту постраждали 12 співробітників Національної поліції і 5 прикордонників.

Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв притягнути до кримінальної відповідальності організаторів незаконного перетину держкордону. Поліція порушила кримінальну справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram