ГоловнаПолітика

Саакашвілі прорвався через кордон

Натовп увійшов на пункт пропуску і забрав його в "коробочці". 

Колишній глава Одеської обласної адміністрації Михайло Саакашвілі прорвався через кордон.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, група народних депутатів і прихильників Саакашвілі підійшли до пункту пропуску "Шегині", розтягнули автомобілі, які перекривали рух, і провели Саакашвілі на українську територію.

Прикордонники зброю не застосовували.

 

"Мирні громадяни з української сторони мирно зайшли на український кордон і абсолютно мирно забрали делегацію, де були народні депутати, де був Михайло Саакашвілі, й вони вже мирно перейшли на територію України пішки", - так це описав на мітингу з польської сторони нардеп Іван Крулько.

Спікер Держприкордонслужби Олександр Слободян повідомив про ситуацію трохи інакше: "Натовп прорвав пункт пропуску Шегині. Почалася бійка".

Нагадаємо, позбавлений українського громадянства Михайло Саакашвілі 10 вересня намагався перетнути кордон між Польщею та Україною потягом "Перемишль - Київ", який мав вирушати о 14:07. Разом із Саакашвілі в поїзд сіли Юлія Тимошенко, Валентин Наливайченко, Мустафа Найєм, Віктор Чумак та інші політики.

Однак у поїзді оголосили, що він не може рушити, поки в ньому перебуває особа, яка не має права в'їзду на територію України. У результаті Саакашвілі зійшов з поїзда й автобусом вирушив на пункт пропуску "Шегині".

Там він застряг на кілька годин у зв'язку із закриттям кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram