ГоловнаПолітика

"Укрзалізниця" відправила автобуси по пасажирів поїзда Перемишль - Київ

Причиною зупинки поїзда стала присутність у ньому Саакашвілі.

"Укрзалізниця" відправила автобуси по пасажирів поїзда Перемишль - Київ

"Укрзалізниця" відправила автобуси для перевезення пасажирів потяга Інтерсіті сполученням Перемишль - Київ, який стоїть на пероні в Перемишлі. Поїзд не відправляється в рейс через те, що в нього сів Михайло Саакашвілі.

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба "Укрзалізниці".

"Ситуація з неможливістю курсування поїзда "Перемишль - Київ" склалася внаслідок відмови особи, яка не має законних підстав для в'їзду в Україну, залишити поїзд. "Укрзалізниця" для забезпечення свого зобов'язання з перевезення пасажирів цього поїзда, надасть громадянам автобуси для продовження подорожі за маршрутом", - йдеться в повідомленні УЗ.

Відзначається, що необхідна кількість автобусів вже вирушили до місця зупинки поїзда Перемишль - Київ.

Нагадаємо, позбавлений українського громадянства Михайло Саакашвілі сів на поїзд "Перемишль - Київ", який повинен був відправитися о 14:07. Разом із Саакашвілі в поїзд сіли Юлія Тимошенко, Валентин Наливайченко, Мустафа Найєм, Віктор Чумак та інші політики.

Поїзд і досі стоїть у Перемишлі. Прихильники Саакашвілі стверджують, що "Укрзалізниці" дали вказівку не відправляти у рейс поїзд, поки Саакашвілі не зійде. В "Укрзалізниці" кореспондента LB.ua запевнили, що це не так, але не пояснили, чому потяг не виїхав вчасно.

Водночас жінка через гучномовець в поїзді повідомила, що поїзд не може рушити, поки в ньому перебуває особа, яка не має права в'їзду на територію України. За її словами, це розпорядження віддала Національна поліція.

О 14:36 у поїзді зачинилися двері і завівся мотор, але через 10 хвилин потяг знову зупинився.

Національна поліція України стверджує, що не давала вказівок затримувати відправлення поїзда Інтерсіті сполученням Перемишль - Київ. На сайті Нацполіції наголошується, що це питання не перебуває в межах її компетенції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram