ГоловнаПолітика

Поліція порушила справу про перетин Саакашвілі держкордону в "Шегинях" (оновлення)

Інцидент кваліфіковано за статтями 332 і 342.

Поліція порушила справу про перетин Саакашвілі держкордону в "Шегинях" (оновлення)
Фото: EPA/UPG

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного перетину кордону екс-президентом Грузії і екс-головою Одеської ОДА Михайлом Саакашвілі, а також його прихильниками.

Про це повідомляють на сайті поліції Львівської області.

"Сьогодні, 11 вересня, поліція Львівщини за фактом подій поблизу пункту пропуску на українсько-польському кордоні "Шегині" внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального злочину за ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні. Відзначено, що за вчинення цього кримінального злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до п'яти років із конфіскацією транспортних або інших засобів вчинення злочину.

Оновлення. Директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко вдень у понеділок повідомив, що в розслідуванні з'явилася нова стаття - ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу, тобто опір представникові влади.

Нагадаємо, в неділю позбавлений громадянства України Саакашвілі намагався перетнути кордон. Спочатку він сів на поїзд "Перемишль - Київ", але "Укрзалізниця" відмовилася везти пасажира без документів. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" на автобусі. Там його знову затримали. Пункт пропуску був закритий під приводом повідомлення про мінування. В результаті близько 20:00 прихильники політика не витримали, прорвали оточення і в "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію.

Під час інциденту постраждали 12 співробітників Національної поліції і 5 прикордонників. Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв притягнути до кримінальної відповідальності організаторів незаконного перетину держкордону.

Голова МВС Аресен Аваков закликав усіх учасників прориву пункту пропуску, в тому числі депутатів, з'явитися в поліцію для дачі свідчень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram