ГоловнаПолітика

Саакашвілі попросив статус особи, яка потребує додаткового захисту

У міграційній службі цю інформацію не змогли ні спростувати, ні підтвердити.

Саакашвілі попросив статус особи, яка потребує додаткового захисту
Фото: EPA/UPG

Екс-голова Одеської обласної держадміністрації Михайло Саакашвілі написав заяву в Державну міграційну службу з проханням надати йому статус особи, яка потребує додаткового захисту.

Про це повідомив його адвокат Маркіян Галабала, передає Zaxid.net.

У міграційній службі інформацію не змогли ні спростувати, ні підтвердити, оскільки заяви, що стосуються закону України про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту, є конфіденційними.

Додатковий захист - форма захисту, що надається в Україні на індивідуальній основі іноземцям та особам без громадянства, які прибули в Україну або перебувають в Україні і не можуть або не бажають повернутися в країну громадянської належності або країну попереднього постійного проживання.

Нагадаємо, з 14:00 неділі Саакашвілі намагався перетнути кордон. Спочатку він сів на поїзд "Перемишль - Київ", але "Укрзалізниця" відмовилася везти пасажира без документів. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" на автобусі. Там його знову затримали. Пункт пропуску був закритий під приводом повідомлення про мінування. В результаті близько 20:00 прихильники політика не витримали, прорвали оточення і в "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію. Разом із Саакашвілі незаконно перетнули держкордон п'ятеро діючих нардепів і колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

Під час інциденту постраждали 12 співробітників Національної поліції і 5 прикордонників.

Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв притягнути до кримінальної відповідальності організаторів незаконного перетину держкордону. Поліція порушила кримінальну справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram