ГоловнаПолітика

Чубаров закликав заборонити в Україні російські організації

Кримських татар у Криму "вже знищують не по одному, а цілими групами".

Чубаров закликав заборонити в Україні російські організації
Фото: 24tv.ua

В Україні слід закрити представництво російського агентства у справах СНД "Росспівробітництво", пов'язані з ним організації й усі державні російські структури.

Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров заявив на прес-конференції, передає Укрінформ.

"Останніми місяцями в Криму щодня нарощуються репресії, це конкретні люди, їхні діти, родичі. Це треба саме так сприймати, а не в грошах і на геополітичній дошці. Я стверджую, що наша нерішучість у деяких сферах є якщо не головною, то однією з причин того, що з наших громадян Росія так жорстоко знущається... І наступного тижня я буду порушувати перед своїми колегами питання, а що в нас тут, в Україні, робить "Росспівробітництво" й афільовані з ним організації. Чому в нас присутні російські організації? Чому ми їх просто не закриємо законом або іншими рішеннями? Це питання до Міністерства закордонних справ", - сказав Чубаров.

За його словами, кримських татар у Криму "вже знищують не по одному, а цілими групами".

"І тому ми оголосимо деякі нові ініціативи і будемо просити підтримки в уряду, а якщо там не знайдемо, будемо просити в політиків. "Росспівробітництво" в Україні має бути закрите, будь-які державні російські структури, які працюють на українській території, не мають на це права", - підкреслив Чубаров.

Нагадаємо, в середу біля посольства РФ у Києві пройшла 15-та акція з вимогою знайти викрадених у Криму людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram