ГоловнаПолітика

Генпрокуратура вважає високою ймовірність втечі Лавриновича за кордон

Троє підозрюваних у цій справі вже зникли.

Генпрокуратура вважає високою ймовірність втечі Лавриновича за кордон
Фото: www.segodnya.ua

Старший прокурор Генеральної прокуратури Олексій Донський різко засудив рішення Апеляційного суду Києва про визволення з-під арешту екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича, заявивши, що ймовірність втечі Лавриновича за кордон є високою.

"Ми неодноразово наголошували на наявності ризику втечі Лавриновича. Особливо з огляду на факт, що троє підозрюваних у цій справі вже зникли. Я говорю про Богатиря і Януковича. Ризик втечі є дуже високим. Тому всю відповідальність за можливу втечу Лавриновича або перешкоджання іншим способом буде нести ця колегія суддів. Ми зробили все від нас залежне", - сказав він в коментарі Громадському радіо.

Донський зазначив, що в ГПУ не бачили рішення і пояснення, але вважають його просто ганебним.

"Ми вважаємо, що ті докази, які у нас зібрані, підтверджують підозри. Тому рішення Печерського суду повинні бути чинними. Це з точки зору закону і доказів. Але головна суддя вже раніше відпустила "беркутівця", який потім зник. Тому наш департамент вніс її до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Також відпущено ще одного співробітника "Беркута", який більш ніж 1,5 року перебував у розшуку. Тому від неї ми могли очікувати різних речей", - повідомив старший прокурор ГПУ.

Раніше сьогодні Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу адвоката екс-міністра юстиції України Олександра Лавриновича та скасував рішення Печерського районного суду Києва про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту на 2 місяці. Цим же рішенням суд постановив звільнити Олександра Лавриновича з-під варти в залі суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram