ГоловнаПолітика

У СБУ прокоментували відкриті "представництва ДНР" у Франції

Участь у відкритті в Марселі фейкового представництва "ДНР" взяли маргінальні французькі політики та експерти, що фінансуються Кремлем.

У СБУ прокоментували відкриті "представництва ДНР" у Франції

Службі безпеки України добре відомі особи п'яти французьких громадян, які були присутні на "церемонії відкриття центру ДНР" у Марселі.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

У спецслужбі зазначають, що участь у відкритті в Марселі фейкового представництва терористичної організації "ДНР" взяли маргінальні французькі політики та експерти, які фінансуються Кремлем.

"Голова центру" Хубер Файяр разом з "однодумцями" Крістіаном Бореллі і Крістіан Пуйоль прибули в "ДНР" влітку 2017 року через територію Росії. В Москві вони, зокрема, зустрілися з зрадницею України Наталією Поклонською, актрисою home-video. У тимчасово окупованому Донецьку "делегація" підписала угоду про відкриття "центру" з так званим в.о. міністра закордонних справ "ДНР" Ніканоровою", - йдеться в повідомленні.

Також на відкритті "представництва" був присутній президент об'єднання "Моя країна Франція" Жак Клостерман, який відвідував ОРДЛО ще в 2016 році, коли його структура входила в "Національний фронт". Перед виборами 2017 року це об'єднання виключено з коаліції Марін Ле Пен.

"П'ятий "почесний гість" відкриття "центру" Ксав'є Моро - французький аналітик і військовий експерт. За останній час він неодноразово озвучував тези, вигідні кремлівській пропаганді й організовував публічні заходи за гроші російських спецслужб", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сепаратисти угруповання "ДНР" повідомили про "офіційне відкриття "свого" представництва" у французькому Марселі, яке відбулося 25 вересня.

Франція - п'ята європейська країна, де представники угруповання "ДНР" намагаються відкрити своє "представництво". Раніше це було в Греції, Фінляндії та Італії, а в першу чергу "посольство" було відкрито в чеській Остраві, де, згідно з рішенням крайового суду, його закрили.

МЗС Франції "представництво" сепаратистів не визнає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram