ГоловнаСвіт

Першу в арабському світі атомну електростанцію запустять в ОАЕ

Планувалося, що станція запрацює в 2017 році, проте введення в експлуатацію постійно відкладалося.

Першу в арабському світі атомну електростанцію запустять в ОАЕ
Фото: atomic-energy.ru

Влада Об'єднаних Арабських Еміратів видала ліцензію на запуск першого енергоблоку атомної електростанції "Барака". Про це повідомив представник ОАЕ в Міжнародному агентстві з атомної енергії Хамад аль-Каабе, передає DW.

"Це історичний момент для ОАЕ, що стали першою арабською країною в регіоні, яка має атомну станцію", - сказав аль-Каабе журналістам, цитує агентство новин AFP.

Перша арабська АЕС розташована на заході ОАЕ, на узбережжі Перської затоки. У січні 2020 року влада ОАЕ повідомляла, що перший струм станція повинна дати вже через кілька місяців.

Спорудженням енергооб'єкта займається спеціально створений для цього консорціум за участю південнокорейської компанії Korea Electric Power Corporation. Реалізація проєкту коштує понад 2 млрд доларів США. Планувалося, що станція запрацює в 2017 році, проте введення її в експлуатацію постійно відкладалося.

Після приєднання до мережі всіх чотирьох енергоблоків потужність АЕС сягне 5,6 гігават, що покриє близько 25% потреб країни в електроенергії.

Нагадаємо, у грудні 2019 року у Швейцарії вивели з експлуатації першу з п'яти АЕС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram