ГоловнаСвіт

Жителям провінції Хубей заборонили виходити з будинків через коронавірус

Жителям сільської місцевості також заборонено залишати будинки.

Жителям провінції Хубей заборонили виходити з будинків через коронавірус
Фото: South China Morning Post

Адміністрація китайської провінції Хубей, з якої почався спалах коронавірусу Covid-19, заборонила всім жителям регіону виходити з будинків. Про це пише South China Morning Post.

"Центральна китайська провінція Хубей посилила обмеження щодо стримування епідемії коронавірусу на вихідні, наказавши жителям провінції - включаючи 24 мільйони осіб у сільській місцевості - залишатися вдома до подальшого повідомлення", - сказано в повідомленні.

На вулицях заборонено рух пішоходів і будь-якого транспорту, крім машин поліції і екстрених служб. Тільки одна людина з кожної хати матиме можливість виїжджати з села що три дні, щоб придбати товари першої необхідності.

"У принципі, кожен житель села повинен залишатися вдома. Якщо йому дійсно потрібно вийти, він повинен надіти маску і триматися на відстані від інших людей щонайменше за 1,5 метра", - сказано в регламенті місцевого уряду.

Також буде скасовано всі види дозвілля і розваг, заборонено відвідувати інші житла.

У провінції Хубей проживає близько 58 мільйонів осіб, на неї припадає понад 80% підтверджених випадків зараження коронавірусом і 96% смертей у Китаї.

Нагадаємо, на материковому Китаї кількість смертей від коронавірусу COVID-19 за добу зросла на 100 і становить 1770 загиблих. Це - найменший добовий показник смертності починаючи з 11 лютого.

Водночас збільшилася кількість нових випадків зараження. На 17 лютого число нових хворих в епіцентрі спалаху вірусу, провінції Хубей, становить 1933 особи.

З 14 лютого жителям Уханю заборонили покидати свої мікрорайони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram