ГоловнаСвіт

В Італії обмежили свободу пересування в регіонах з хворими на коронавірус

У Ломбардії та Венето закрили супермаркети, школи та громадські установи.

В Італії обмежили свободу пересування в регіонах з хворими на коронавірус
Фото: EPA/UPG

Уряд Італії ввів обмеження свободи пересування в областях, де поширилися випадки зараження коронавірусом COVID-19. Про це в суботу заявив прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте, передає DW.

За останніми даними, в Італії зафіксовано 79 випадків зараження коронавірусом, дві людини померли, одна вилікувалася.

Найбільша кількість - 54 випадки-припадає на Ломбардію, де особливі заходи торкнулися близько 50 тисяч осіб в десяти населених пунктах поблизу міста Кодоньо за 60 км від Мілана.

У самому Кодоньо закрито супермаркети і ресторани. У Мілані за розпорядженням мера були закриті муніципальні громадські установи.

У сусідньому регіоні Венето зафіксовано 17 випадків, у низці міст також припинено роботу шкіл, спортивних центрів, барів і дискотек.

Влада розпорядилася скасувати всі спортивні та громадські заходи 23 лютого в цих двох регіонах.

Крім того, влада постановила поміщати на карантин з активним наглядом тих, хто контактував з особами, у яких підтвердилося захворювання. Водночас Італія не призупинятиме шенгенського договору, який передбачає вільне переміщення в ЄС.

Щодо тих, хто не буде дотримуватися положень указу, можуть почати кримінальне розслідування, покарання в рамках якого може передбачати арешт на три місяці.

Прем'єр країни також додав, що уряд незабаром випустить другий указ, який спрямований на боротьбу з економічними труднощами через наслідки поширення коронавірусу.

Нагадаємо, першим померлим від вірусу громадянином ЄС став 78-річний житель італійського регіону Венето. Друга жертва коронавірусу - 77-річна жінка, померла в Ломбардії.

Італія - найбільш уражена коронавірусом з європейських країн, ще 31 січня в країні оголосили НС через поширення інфекції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram