ГоловнаСвіт

Глава Boeing подав у відставку

Компанію очолить Девід Калхун.

Глава Boeing подав у відставку
Деннис Меленберг
Фото: twitter.com/airplusnews_EN

Глава компанії Boeing Денніс Меленберг іде у відставку через невдачі із запуском космічного корабля Starliner і проблеми з літаком 737 MAX. Про це пише The New York Times.

Зазначають, що новим головою компанії стане голова ради директорів Девід Калхун. До моменту його призначення тимчасовим керівником буде виконавчий директор компанії Boeing Грег Сміт.

Нагадаємо, в жовтні минулого року катастрофа лайнера авіакомпанії Lion Air в Індонезії забрала життя 189 осіб. Індонезійські слідчі прийшли до висновку, що причиною лиха стали механічні та конструктивні проблеми в системі поліпшення характеристик маневрування (Maneuvering Characteristics Augmentation System, MCAS) - вона у фоновому режимі змінювала дії пілота.

У березні 2019 року літак авіакомпанії Ethiopian Airlines цієї ж моделі розбився в Ефіопії, тоді загинули 157 осіб. Після другої катастрофи компанія вирішила призупинити експлуатацію моделі.

На початку грудня повідомляли, що головний інженер підрозділу комерційних літаків компанії Boeing Джон Гамільтон іде у відставку через проблеми скандальної моделі лайнерів 737 MAX.

21 грудня в США вперше запустили космічний корабель Boeing Starliner. Однак після запуску виникла нештатна ситуація - корабель не вийшов на задану орбіту. Після цього корабель успішно повернувся на Землю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram