ГоловнаСвіт

Нафтогазові підприємства в Сирії атакували безпілотники

На об'єктах почалася пожежа.

Фото: https://sana.sy/

Невідомі безпілотники здійснили синхронні атаки на урядові нафтогазові об'єкти в Сирії, повідомило в суботу, 21 грудня сирійське агентство SANA з посиланням на Міністерство нафти і мінеральних ресурсів. 

“Атаки завдали шкоди нафтопереробному заводу в місті Хомс, а також двом газопереробним підприємствам в різних частинах однойменної провінції", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві відзначили, що в результаті атак на об'єктах почалася пожежа. Прибулі на місце рятувальники приступили до ремонтних робіт.

Поки що жодне угруповання не взяло на себе відповідальність за напад.

Сирія стикається з серйозною нестачею палива на тлі західних санкцій, зазначає DW. Крім того, більшість нафтових родовищ країни залишаються на територіях, контрольованих курдськими озброєними формуваннями. У свою чергу, місто Хомс і прилеглі до нього райони перебувають під контролем сирійського уряду з 2017 року.

Нагадаємо, у вересні близько 10 безпілотників атакували найбільший нафтопереробний завод Саудівської Аравії, а також нафтове родовище, що належать компанії Saudi Aramco, що призвело до пожеж. В результаті країна вдвічі скоротила видобуток нафти.

США звинуватили Іран у атаці на саудівські нафтові потужності, Іран звинувачення заперечує. Відповідальність за атаку взяли на себе єменські повстанці-хусити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram