ГоловнаСвіт

Facebook видалив понад 1,5 млн відео теракту в мечетях Нової Зеландії

Вбивця 17 хвилин вів трансляцію розправи за допомогою камери, закріпленої в нього на шоломі.

Facebook видалив понад 1,5 млн відео теракту в мечетях Нової Зеландії
Фото: EPA/UPG

Тільки в перші 24 години після нападу на дві мечеті в новозеландському місті Крайстчерч корпорація Facebook видалила понад півтора мільйона відеозаписів стрільби, з яких 1,2 мільйона були заблоковані під час завантаження.

Про це заявила представник Facebook у Новій Зеландії Міа Гарлік.

Гарлік повідомила, що компанія видаляє навіть відредаговані версії вихідного відео, які не містять сцен жорстокості, "з поваги до людей, яких торкнулася ця трагедія, й у зв'язку зі стурбованістю місцевої влади".

"Ми будемо й далі працювати безпосередньо з поліцією Нової Зеландії, поки вони ведуть розслідування", - заявила представник Facebook у Новій Зеландії.  

Соціальна мережа зазнала критики після того як той, хто стріляв, не тільки скористався цією платформою, щоб протягом 17 хвилин вести трансляцію розправи за допомогою камери, закріпленої у нього на шоломі, а й розмістив у Facebook 74-сторінковий маніфест, у якому просував ідею переваги білої раси.

Раніше в неділю прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн заявила на прес-конференції, що є "додаткові питання, на які мають відповісти" Facebook та інші соціальні мережі.

Нагадаємо, 15 березня в новозеландському місті Крайстчерч озброєні люди під час п'ятничної молитви напали на дві мечеті. У теракті загинули щонайменше 49 осіб.

Головний підозрюваний - 28-річний австралієць і житель Нової Зеландії Брентон Таррант, протягом 17 хвилин транслював у своєму акаунті все, що відбувається.

Таррант залишив на місці злочину 74-сторінковий антиіммігрантський маніфест, у якому пояснив, ким він був, і свої мотиви нападу. Він заявив, що він "28-річний білий австралієць і расист". У маніфесті він також згадав Україну.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram