ГоловнаСвіт

Меркель відмовилася від пропозиції США відправити кораблі в Керченську протоку

Німеччина і Франція визнали це непотрібною провокацією.

Меркель відмовилася від пропозиції США відправити кораблі в Керченську протоку
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Ангела Меркель відмовилася від пропозиції США про проведення військово-морського маневру в Керченській протоці.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

Відзначається, що на Мюнхенській конференції з безпеки 16 лютого віце-президент США Майк Пенс закликав Меркель відправити німецькі кораблі через Керченську протоку, щоб показати російському президенту Володимиру Путіну, що західні держави не відмовляться від свого доступу до цих вод.

"Меркель відмовилася від пропозиції, посилаючись на застереження українського президента Петра Порошенка. Німецький канцлер уточнила, що готова до спільного маневру з Францією. Але, згідно з інформацією джерел, Порошенко заявив, що цього недостатньо для вирішення проблеми. Він хоче забезпечити вільний прохід через протоку. Франція ж теж відмовилася, назвавши це непотрібною провокацією", - йдеться в повідомленні.

Раніше Німеччина запевнила Україну в готовності направити кораблі ВМС Бундесверу в Чорне море, щоб підтримувати Україну в питаннях деескалації та стримування російської збройної агресії, а також домагатися звільнення українських військовополонених моряків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram