ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Шмигаль: будемо жити в карантині, поки не знайдемо протокол лікування і вакцину від коронавірусу

За словами прем'єра, сьогодні жоден уряд і жодна країна не можуть спрогнозувати, коли закінчиться COVID-19 і коли закінчиться карантин.

Шмигаль: будемо жити в карантині, поки не знайдемо протокол лікування і вакцину від коронавірусу
Фото: Youtube / Кабмін

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що Україна житиме в карантинних обмеженнях доти, доки не буде знайдено протокол лікування, ліки або вакцини від коронавірусу.

Про це він розповів в інтерв'ю журналу "НВ".

"Поки ми бачимо, що і червень, і липень ми проживемо в карантинних обмеженнях. У великих або менших, але ми від них не відмовимося. Ба більше, ми будемо жити в карантинних обмеженнях доти, доки не знайдемо протокол лікування, ліки, вакцину або щось, що зможе нам допомогти керувати летальністю", - сказав Шмигаль.

За словами прем'єра, сьогодні жоден уряд і жодна країна не можуть спрогнозувати, "коли закінчиться COVID-19 і коли закінчиться карантин".

Водночас Шмигаль наголосив, що основна мета - "з найменшими втратами довести країну до моменту створення ліків".

"Якщо летальність цієї хвороби сьогодні в Україні між 2,5-2,9%, то класичний грип - це до 1%, близько 0,8% людей помирає. Тут (у разі COVID-19, - ред.) майже втричі більше. Причому ж є країни, де ця летальність перевищує 10%. Це кожна десята людина - це дійсно страшно, це катастрофа", - додав прем'єр.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський нагадав про необхідність дотримання карантину, інакше може настати пік захворювання COVID-19. Крім того, голова МОЗ заявив, у разі дотримання карантинних заходів не може суттєво зростати кількість хворих. Тому можна зробити висновок, що щоденні антирекорди захворюваності в Україні виникають через порушення карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram