ГоловнаСуспільствоЖиття

У Відні застрягли 360 українців, посол закликає чекати

Люди кажуть, що не можуть виїхати з 15 березня через закриття кордонів.

У Відні застрягли 360 українців, посол закликає чекати

Близько 360 українців не можуть вилетіти з Відня через скасування авіарейсів і закриття кордонів. Про це LB.ua повідомили пасажири, які перебувають зараз в аеропорту. Складну ситуацію з відправленням людей з Відня підтверджує і посол України в Австрії Олександр Щерба.

За його словами, вчора було скасовано вечірній рейс Австрійських авіаліній в Україні та ранкові - компаній МАУ і WizzAir. В аеропорту працює дипломат посольства Володимир Савченко. Складають списки тих, хто вимагає евакуації.

"На жаль, не вдалося домовитися з австрійськими авіалініями про виконання хоча б одного вечірнього рейсу сьогодні з Відня на Київ. Але не опускаємо рук", - написав посол 16 березня у фейсбуці. При цьому зазначив, що вчора з Відня вдалося відправити останній рейсовий автобус з українцями. Через закриття кордону Угорщиною наземна евакуація також наразі неможлива, зазначив посол.

"Австрія, ранок 17.03. Угорщина закрила вночі кордон. Тобто останній наземний коридор перекрито. Чекаємо на новини про чартери на європейські столиці. Дипломати в аеропорту. Всі в очікуванні", - написав Щерба у фейсбуці.

За словами однієї з пасажирок, які перебувають в аеропорту, евакуації дехто очікує з 15 березня. Серед них - одеситка Анастасія Жуня, яка записала звернення.

За словами дівчини, людей розселили в готелі. На відео - люди перебувають у холі одного з них.

Частина людей залишилася в аеропорту, посольство, за їхніми словами, забезпечило всіх спальними мішками.

Людей, які очікують евакуації, закликали дотримуватися карантинних заходів і для уникнення штрафів розійтися на відстань не менш ніж 1 метра.

Нагадаємо, впродовж останньої доби в Україну з Польщі повернулося 3,4 тисячі українців. Ще 1,5 тисячі повернулися з Єгипту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram