ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко закликав киян залишатися вдома

Кличко закликав Кабмін зобов'язати підприємства перевести людей на віддалену роботу.

Кличко закликав киян залишатися вдома
Фото: Макс Левин

Мер Києва Віталій Кличко закликав киян залишатися вдома, а також закликав Кабінет Міністрів зобов'язати керівників підприємств перевести людей на віддалену роботу, якщо немає потреби у присутності співробітників на робочих місцях. Про це повідомив пресцентр КМДА.

"Число громадян, які захворіли в Україні, зросло. За один день - удвічі! Вірус поширюється. Тому ми повинні вжити всіх можливих заходів, щоб він не розповзався стрімко... Насправді ми не знаємо, скільки серед нас інфікованих. Поки в них немає симптомів, поки вони не звернулися до лікарів. Не применшуйте загрозу! Суворі обмежувальні заходи ввели вже багато країн світу. І деякі з них визнають, що запізно. Я закликаю киян за змогою залишатися вдома!» - підкреслив Кличко.

Він також зазначив, що міський громадський транспорт поки що працює виключно для перевезення киян, які їдуть на роботу, пов'язану із забезпеченням життєдіяльності столиці. «Це лікарі, працівники продуктових магазинів і підприємств, які не можуть зупинитися, тому що забезпечують життєдіяльність міста. Всі інші повинні залишатися вдома!» - додав мер.

Кличко також зазначив, що більшість установ і підприємств перевели працівників на роботу у віддаленому режимі або надали їм відпустки. Але є й такі, які змушують людей їздити на роботу, погрожуючи звільненням.

"Я звертаюся до Кабінету Міністрів: жорстко зобов'язати керівників установ і підприємств, де немає гострої необхідності в присутності співробітників на робочих місцях, перевести людей на віддалену роботу. І контролювати виконання керівниками такого розпорядження. Інакше жодні закриття метро й інші обмежувальні заходи ситуацію не врятують", - вважає Кличко.

Нагадаємо, сьогодні, 18 березня, в Київській області ввели режим надзвичайної ситуації через коронавірус. НС кваліфікували як медико-біологічну надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram