ГоловнаСуспільствоЖиття

Через закриття метро в Харкові переповнений наземний транспорт

Деякі водії заявили, що нібито не повинні контролювати кількість пасажирів.

Через закриття метро в Харкові переповнений наземний транспорт
Фото: UA: Харків

Після закриття метро через карантин, у Харкові переповнений наземний транспорт. Водночас, правило обмеження до 10-ти пасажирів у маршрутці або автобусі, в основному не виконується. Про це сказано в сюжеті "Суспільного".

Наприклад, на трамвайній зупинці біля станції метро "Студентська" на Салтівці зафіксовано масове скупчення людей. Приблизно 30 осіб намагалися зайти в трамвай, але він був переповнений. Деякі пасажири чекали на транспорт годину.

На вікнах вагонів - попередження про карантин.

В автобусі №296, який курсує з селища П'ятихатки у центр Харкова, водії не перевіряють кількість пасажирів, обгрунтовуючи тим, що це не входить в їхні обов'язки, що це нібито відповідальність і завдання пасажирів.

«Якщо, як вони (водії) сказали, «доколупається» поліція, то у них лежить пам'ятка про обов'язки водія за якою водій нібито не мав контролювати цю кількість», - йдеться в сюжеті. На питання, чи видають водіям маски, водій показав кореспонденту свою маску, однак вона була не на обличчі.

На станціях метрополітену чергують поліцейські. Так, біля входу на станцію "Палац Спорту" стоять четверо правоохоронців.

Відзначається, що обмеження до 10 осіб виконується на зупинці 119 автобуса на Олексіївці. Наповнюваність салону контролює представник перевізника.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві також переповнені автобуси і маршрутки, а люди чекають в чергах годинами. Оскільки не всі жителі столиці можуть працювати віддалено, багатьом доводиться шукати можливість дістатися на роботу громадським транспортом. Відтак автобуси і маршрутки переповнені, люди в спальних районах годинами чекають на можливість виїхати, утворюючи заборонене масове скупчення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram