ГоловнаСуспільствоОсвіта

В Україні під час карантину вчителів і вихователів у дитсадках змушують ходити на роботу або брати відпустку за свій рахунок

Скриншоти звернень громадян опублікував нардеп.

В Україні під час карантину вчителів і вихователів у дитсадках змушують ходити на роботу або брати відпустку за свій рахунок
Фото: mariupolrada.gov.ua

Деяких працівників навчальних закладів змушують ходити на роботу під час введеного через коронавірус карантину. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат України Роман Грищук.

"Незважаючи на повідомлення Міністерства освіти і науки, незважаючи на втручання освітнього омбудсмана Сергія Горбачова і народних депутатів, учителі, вихователі та технічний персонал по всій Україні продовжує ходити на роботу", - повідомив він.

Нардеп оприлюднив скриншоти повідомлень від громадян України, які повідомляли про порушення. Так, вихователів дитячого садка "Всесвіт" Дарницького району Києва, як заявила одна з них у зверненні, змушують йти у відпустку. Про відпустку за свій рахунок заявила в Диканьці донька вихователя садочка "Теремок".

"Харківська область - учителі та вихователі всі ходять на роботу. Управління освіти ніякого іншого наказу не давали. Хтось бере за свій рахунок, хтось використовує відпустку, яка мала б бути влітку", - повідомив ще один співрозмовник нардепа.

Про те, що працівники Центру дитячої творчості змушені ходити на роботу, заявили в Іванівській ОТГ Херсонської області. 

Нагадаємо, 11 березня Міністерство освіти і науки офіційно повідомило навчальні заклади про тритижневий карантин з 12 березня до 3 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram