ГоловнаСуспільствоЖиття

"Європейська Солідарність" створила платформу для допомоги людям похилого віку і хворим

Депутат закликає приєднатися всіх, хто хоче допомогти.

"Європейська Солідарність" створила платформу для допомоги людям похилого віку і хворим
Фото: Макс Требухов

«Європейська Солідарність» закликає волонтерів допомогти мінімізувати пересування літніх людей і тих, хто потребує допомоги, долучитися до нашої платформи допомоги,  де кожен може розмістити повідомлення про товари або ліки, які потрібно купити в аптеках, магазинах тощо. Про це заявив народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко на брифінгу.

«Пересування літніх людей має бути максимально обмежене. У той самий час ці люди мають купувати собі їжу, ліки. І тут має бути взаємна допомога, солідарність із цими людьми. Давайте на коронавірус відповімо взаємодопомогою і добротою. Тому ми разом з активістом Петром Обуховим створили платформу і назвали її «Солідарність». Це інтернет-сайт http://v2020.org.ua/, на якому кожна людина може зайти зареєструватися. Там дві групи: хто потребує допомоги, щоб хтось просто купив їм їжу і купив їм і приніс під двері чи передав на вулиці. І хто може це зробити – волонтери, молоді люди, які мають вільний час і можливість допомогти», – сказав він.

Гончаренко також наголосив, що ця платформа буде використовуватися для допомоги без прямого контакту з тим, хто вже захворів, тому що вони мають бути ізольовані вдома.

«Ми хочемо, аби ця платформа використовувалася людьми для того, щоб люди бачили, що поруч із ними хтось потребує допомоги. І це може бути не тільки літня людина, це може бути мама з дитиною. Коли мама захворіла, і щоб не розносити хворобу, сидить вдома, але потребує допомоги у придбанні харчів чи ліків. «Ми передбачаємо різні можливості для людей: можна переказати гроші на картку, якщо є така можливість, або люди можуть просто покласти їх у конверт, або покласти під двері. Є різні можливості, але головне, аби ми допомогли тим, хто цього потребує», – додав політик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram