ГоловнаСуспільствоЖиття

Лютий у Києві був на 6,7°С теплішим від кліматичної норми

У Києві не було метеорологічної зими вперше за 140 років.

Лютий у Києві був на 6,7°С теплішим від кліматичної норми

За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, в Україні вперше за 140 років спостережень не було метеорологічної зими. При цьому температура лютого в Києві становила + 2,5°С, що на 6,7°С вище за кліматичну норму. Про це свідчить  сайт метеостанції.

«Сталого переходу середньодобової температури повітря через 0 градусів у бік негативних значень протягом календарної зими 2019-2020 рр. у Києві так і не відбулося», - сказано в повідомленні.

Усі три зимові місяці мали плюсові середньомісячні температури, а в цілому вона за грудень-лютий склала +2,0°С.

«Кліматологи обсерваторії зазначають, що вперше за 140 років у Києві не було не тільки метеорологічної зими, а й температури повітря нижче за -10°С. Це наслідки глобального потепління, темпи якого, на жаль, прискорюються», - зазначили в обсерваторії.

Опадів за зиму випало рівно 100 мм, що становить 70% від сезонної норми. Стійкого снігового покриву в столиці так і не було.

Окрім того, Центральна геофізична обсерваторія повідомила, що нинішній лютий посів четверту позицію серед найтепліших із 1881 року.

Найхолоднішим серед зимових днів було 8 лютого, коли температура під ранок опустилася до -8,4°С. При цьому 2 лютого стало найтеплішим днем місяця - температура піднялася після полудня до +10,7 градусів. У лютому випало 46 мм опадів, що збіглося з кліматичною нормою.

Нагадаємо, раніше метеорологи повідомляли, що в Києві метеорологічна весна почалася 10 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram