ГоловнаСуспільствоЖиття

Альперін прийде на допит у САП, - адвокат

Адвокат Альперіна дізнався про його розшук зі ЗМІ та запевняє, що розшукувати його немає ніякої необхідності.

Альперін прийде на допит у САП, - адвокат
Фото: on.od.ua

Бізнесмен Вадим Альперін, підозрюваний у пропозиції 800 тис. доларів хабара співробітнику НАБУ і оголошений у розшук, сьогодні, 27 листопада, прийде на допит до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Про це повідомив його адвокат Андрій Федур на фейсбуці.

При цьому Федур зазначив, що дізнався про розшук свого підзахисного зі ЗМІ.

"Прочитав у новинах, що НАБУ і САП відсьогодні "розшукує" мого клієнта Вадима Альперіна. Правда сам В. Альперін нічого про це ще не знає. Тому завтра 27.11.2019 року я і Вадим Альперін будемо у прокурора САП по вул. Ісаакяна-17. Розшукувати В. Альперіна немає жодної необхідності. Ми самі прийдемо до прокурора", - зазначив адвокат.

Нагадаємо, що правоохоронні органи з жовтня 2017 року розслідують факти зловживання посадовими особами митниць Державної фіскальної служби, які допомагали групі компаній Альперіна розмитнювати товари за заниженою ціною.

У рамках справи детективи НАБУ ініціювали накладення арешту на 450 млн гривень компаній-учасниць схеми.

У листопаді 2017 року Альперін запропонував детективам 800 тисяч доларів за передачу справи на розслідування в інший правоохоронний орган.

Його затримали за це і пізніше відправили під суд.

26 листопада 2019 року НАБУ провело спецоперацію і затримало 10 осіб за підозрою у злочинах, пов'язаних з порушенням митного законодавства. Серед них - сім співробітників органів митного контролю. Серед затриманих - заступник начальника Київської митниці Сергій Тупальський.

Альперіну вдалося сховатися.

26 листопада президент Володимир Зеленський особисто підключився до розшуку Альперіна і пообіцяв "цінний подарунок" за інформацію про його місцезнаходження або допомогу у затриманні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram