ГоловнаСуспільствоПодії

Члена громадської ради при КМДА спіймали на хабарі

За хабар в 10 тис. доларів підозрювані обіцяли посприяти в отриманні дозволу на парковку, але насправді вони не збиралися нічого "вирішувати".

Правоохоронці викрили члена громадської ради при КМДА та його спільника в шахрайському заволодінні грошима комерційного підприємства за сприяння в отриманні земельної ділянки під парковку. Про це на фейсбуці повідомляє прокуратура Києва.

Фото: Прокуратура міста КиєваФБ

За версією слідства, підозрювані за 10 тис. доларів пообіцяли представнику підприємства посприяти через своїх колег у КМДА в отриманні дозвільних документів на розміщення паркувального майданчика в Святошинському районі столиці.

Фото: Прокуратура міста КиєваФБ
Фото: Прокуратура міста КиєваФБ

Насправді, реальної можливості і намірів посприяти у вирішенні цього питання зазначені особи не мали, зі службовими особами КМДА з цього приводу вони не контактували.

Члена громадської ради разом зі спільником затримали після отримання другої частини хабара розміром в 9 тис. доларів.

Пресслужба СБУ вказала, що затриманий - глава комітету з питань взаємодії з правоохоронними органами, корупції і законності громадської ради при КМДА. Згідно з даними офіційного сайту міськадміністрації, цю посаду займає Петро Шарафетдінов з громадської організації "Асоціація татарських і башкирських промисловців і підприємців України".

Затриманим особам готується повідомлення про підозру за ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) і ч. 3 ст. 190 (шахрайство) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на початку листопада в Києві затримали слідчого Нацполіції під час отримання $3 тис. хабара. Гроші правоохоронець вимагав за те, щоб не заарештовувати майно підозрюваного, яке, згідно із законом, підлягає конфіскації на користь держави. Слідчого затримали під час отримання другої частини хабара в розмірі $2 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram