ГоловнаСуспільствоПодії

Правоохоронці викрили масштабний наркосиндикат на 25 мільйонів гривень

Один з організаторів наркобізнесу - чинний депутат об'єднаної територіальної громади.

У результаті масштабної спецоперації правоохоронці викрили синдикат наркоторговців, а також вилучили наркотиків на 25 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресцентр Нацполіції.

Фото: facebook/Національна поліція України

"Правоохоронці проводять спецоперацію, в якій беруть участь майже півтисячі співробітників поліції і прокуратури", - сказано в повідомленні.

На цей момент затримано двох організаторів і 17 учасників угруповання. Один з організаторів - чинний депутат об'єднаної територіальної громади.

Фото: facebook/facebook/Національна поліція України
Фото: facebook/Національна поліція України

Зазначають, що для належного контролю, функціонування та безпеки діяльності наркосиндикату існували чітка ієрархія та розподіл ролей: контроль за функціонуванням лабораторій, їх охорона, «хіміки», «фінансисти», обслуговування інтернет-магазину, доставка продукції на склади зберігання, «кур'єри», «закладники» та інші.

Наркотики збували і в обласних, і великих районних центрах України (понад 100 населених пунктів), і за її межами - на території Молдови і Білорусі. У цій справі правоохоронці з Білорусі затримали ще двох учасників цієї організації.

Фото: facebook/Національна поліція України

Загалом функціонування наркобізнесу забезпечували близько 50 осіб - жителі Львівської, Київської, Черкаської, Харківської, Чернігівської та Дніпропетровської областей віком від 18 до 39 років. Оперативники також установили місця розташування п'яти нарколабораторій на території Львівської та Черкаської областей, їхні потужності дозволяли в промислових масштабах виробляти «товар».

Фото: facebook/Національна поліція України
Фото: facebook/Національна поліція України

За попередніми підрахунками, тільки через інтернет-магазин було продано наркотиків і психотропів майже на 21 мільйон гривень.

За результатами проведення майже 100 одночасних обшуків поліцейські вилучили понад 46 кг наркотиків і психотропів, а також 170 літрів прекурсорів вартістю 25 мільйонів гривень. Крім того, вилучено 24 тис. доларів США, 1100 євро і 38 600 гривень, понад два десятки банківських карток і мобільних телефонів, зброю і патрони різного калібру, боєприпаси, «чорнові» записи з даними про «рух» наркотиків, дилерів, «клієнтуру» і боржників, а також 6 автомобілів преміум-класу.

Нагадаємо, раніше в Харкові викрили закладника, який організував у власній квартирі склад для зберігання наркотиків.Під час обшуків правоохоронці вилучили кілограм амфетаміну, 3 кг психотропної речовини PVP, 150 г мефідрону, близько 500 таблеток екстазі, 100 г МДМА, близько 2 кг канабісу, а також ЛСД, кокаїн, галюциногени і т.д. Вартість вилученого на "чорному" ринку становить близько п'яти мільйонів гривень.

Також у листопаді цього року СБУ припинила діяльність двох жителів Кривого Рогу, які доправляли марихуану в РФ за допомогою дронів. Їх затримали біля держкордону в Сумській області під час чергового «повітряного сполучення»: в рейс мали відправити 5 кілограмів марихуани.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram