ГоловнаСуспільствоПодії

Син дитячого омбудсмена Кулеби після ДТП перебуває в медикаментозній комі

Стан його батька оцінили як середньої тяжкості.

Син дитячого омбудсмена Кулеби після ДТП перебуває в медикаментозній комі
Фото: Lb.ua

Старший син уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби - Тимофій - перебуває в медикаментозній комі після ДТП, яка сталася 24 листопада. Про це на брифінгу повідомив головний лікар медичного комплексу "Феофанія" Ігор Семенів, передають "Українські новини".

"Ми не можемо судити про його свідомість, тому що ми певні медикаментозні препарати даємо для того, щоб знеболити, і це нівелює оцінку свідомості. Ми в першу чергу повинні знеболити і вжити заходів для недопущення розвитку ускладнень. Це медикаментозна седація, медикаментозна кома, яка необхідна в цій ситуації, це як лікувальний процес", - уточнив він.

Медик зазначив, що наразі рано судити про наслідки травм омбудсмена і його сина, оскільки правильне лікування і реабілітація можуть допомогти уникнути їх зовсім. Однак він підкреслив, що Тимофій отримав важку черепно-мозкову травму.

"Ми не можемо зараз судити про віддалені наслідки таких важких травм. Я маю на увазі сина. Стосовно Миколи Кулеби - там не схоже на якусь патологію, яка б віддалено мала наслідки. Стосовно сина - ми зараз не можемо сказати чітко, які будуть віддалені наслідки черепно-мозкової травми", - зазначив лікар. За словами Семеніва, процес реабілітації може зайняти близько 1,5 року.

Нагадаємо, 24 листопада о 13:30 на трасі Київ-Одеса поблизу села Чабани в результаті зіткнення мікроавтобуса й автомобіля постраждали чотири людини, серед яких Микола Кулеба та двоє його синів - 19 і 10 років. Молодшого доставили в "Охматдит". Старший син разом з Кулебою в "Феофанії". Водія мікроавтобуса Volkswagen відвезли до Києво-Святошинської районної лікарні в Боярці.

Стан Миколи Кулеби оцінили як середньої тяжкості, найсильніше постраждала старша дитина. Травми другого водія не становлять загрози його життю.

На оприлюдненому після ДТП відео видно, що Кулеба спробував перетнути жваву трасу на червоне світло і підставив автомобіль під удар справа.

Пізніше правоохоронці заявили, що саме Микола Кулеба спровокував ДТП

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram