ГоловнаСуспільствоПодії

У Миколаєві накрили "закладників", які ховали наркотики в горіхах

Вартість вилученого - понад мільйон гривень.

6 вересня в Миколаєві правоохоронці затримали зловмисників, які продавали наркотики і психотропи в справжніх горіхах. Про це повідомляють у пресцентрі Національної поліції.

Фото: npu.gov.ua

30-річного жителя Нової Одеси і його 20-річного товариша з Миколаєва затримали просто під час розкладання закладок у Миколаєві. Зловмисники розфасовували наркотики і психотропи в поліетиленові пакети чи маскували під горіх. З Миколаєва чоловіки мали їхати до Нової Одеси.

Фото: npu.gov.ua

Крім того, ділки також співпрацювали з 18-річною дівчиною, яка постачала їм товар для подальшого збуту. Вона, своєю чергою, отримувала наркотики і психотропи партіями через інтернет. Спільницю викрили 8 вересня в Миколаєві.

Фото: npu.gov.ua

 У ділків була квартира-склад у Заводському районі Миколаєва, яку вони спеціально винаймали для зберігання товару. Під час обшуків у квартирі, за місцем проживання фігурантів та в автомобілі правоохоронці вилучили понад кілограм амфетаміну, 150 підготовлених закладок, 150 таблеток екстазі, 77 марок ЛСД, канабіс, солі, близько одного кілограма прекурсорів, інші наркотичні речовини, а також банківські картки і гроші. Вартість вилученого - понад мільйон гривень.

Фото: npu.gov.ua

Крім того, спільниця добровільно разом правоохоронцями пішла на пошту і забрала посилку з рекламними наклейками і пакетами для фасування і наркоречовиною. Амфетамін був просто в банці з фарбою, яка також була в посилці.

Фото: npu.gov.ua

Затриманим чоловікам оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 311 Кримінального кодексу України "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів". Щодо дівчини тривають процесуальні дії.

Фото: npu.gov.ua

Санкція інкримінованої статті передбачає до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Жителю Нової Одеси вже обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 70 тис. гривень.

Фото: npu.gov.ua

Триває розслідування, під час якого поліцейські встановлюють шляхи надходження наркотиків і психотропів підозрюваним, а також усіх причетних до цього злочину.

Нагадаємо, 5 вересня правоохоронці Житомира викрили канал постачання наркотиків у місця позбавлення волі та затримали його організатора. Діяльність підозрюваного поліцейські документували кілька місяців. За цей час було зафіксовано непоодинокі факти закидання пакетів з наркотиками на територію в'язниць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram