ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція двічі не виявила складу злочину в блокуванні колій на станції "Баришівка"

Обидва рази це рішення скасувала прокуратура.

Поліція двічі не виявила складу злочину в блокуванні колій на станції "Баришівка"
Фото: Макс Требухов

Баришівське відділення поліції у вересні 2019 року вдруге прийняло рішення закрити кримінальну справу за фактом блокування залізниці пасажирами, яким не вистачило місця в електричці. Прокуратура скасувала це рішення.

Про це LB.ua повідомили в прокуратурі Київської області.

У квітні 2017 року року близько 20 осіб перекрили залізницю в Баришівці після того, як не всім вистачило місця в електричці на Київ. Як з'ясувалося, на цю електричку було куплено тільки 24 квитки, ще 53 людини звернулися до кас за безкоштовними проїзними документами.

За фактом блокування колій було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 279 КК (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства). Проте в результаті розслідування слідчі поліції двічі - в липні 2017 року і у вересні 2019 року - приймали рішення закрити справу у зв'язку з відсутністю складу кримінального правопорушення.

Прокуратура обидва рази відновила кримінальне провадження, вирішивши, що поліція не зробила все необхідне, щоб провести необхідні експертизи, і завчасно закрила кримінальне провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram