ГоловнаСуспільствоПодії

Заступнику мера Слов'янська оголосили підозру у створенні терористичної організації

У 2014 році він брав активну участь в організації сепаратистського референдуму.

Заступнику мера Слов'янська оголосили підозру у створенні терористичної організації
Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Одному із заступників мера Слов'янська повідомили про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також у створенні терористичної організації.

У квітні 2014 року під час його головування на сесії міськради депутати вирішили провести фейковий референдум і призначили лідера одного з терористичних угруповань головою виконкому, повідомили на сторінці СБУ в Facebook.

"Чиновник також сприяв легалізації проросійських бойовиків шляхом створення так званої національної дружини", - повідомили в Службі безпеки України.

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

За інформацією місцевого видання "6262", ідеться про Віктора Воропаєва. Заступником мера він став в 2016 році, після того як за його призначення проголосували депутати на сесії місцевої міськради. До цього він займався питаннями переселенців і соцзахистом. 

Віктор Воропаєв
Фото: 6262.com.ua/
Віктор Воропаєв

Нагадаємо, 28 квітня 2014 року депутати міськради прийняли рішення зберегти за Нелею Штепою пост мера міста. Також вони затвердили положення про створення в Слов'янську військової дружини і доручили виборчій комісії надрукувати бюлетені на референдум до 6 травня.

У квітні Слов'янськ став першим містом України, захопленим проросійськими бойовиками. З 2010-го по 2014 рік мером міста була Штепа, пізніше її змінив так званий "народний мер". У липні 2014 року українські військові звільнили Слов'янськ від терористів.

З листопада 2015 року міським головою є Вадим Лях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram