ГоловнаСуспільствоЖиття

Власника згорілого готелю "Токіо Стар" відпустили під домашній арешт

На наступному засіданні розглянуть питання про зняття арешту з майна Чорного.

Власника згорілого готелю "Токіо Стар" відпустили під домашній арешт
Фото: odessa.online

Апеляційний одеський суд змінив запобіжний захід власнику згорілого готелю "Токіо Стар" Вадиму Чорному на цілодобовий домашній арешт. При цьому його зобов'язали носити електронний браслет із системою стеження. Про це повідомляє Оdessa.online.

4 грудня відбудеться наступне засідання, на якому розглядатимуть питання про зняття арешту з майна Чорного.

"Після того, як прокурор долучив до справи експертизу, згідно з якою загорівся новий провід, мене вже тримати було неможливо. Зрозуміло, що прокурор зробив це тільки помилково, тому що він не розумів різниці між первинним і вторинним займанням, інакше я ще роки тут сидів би", - заявив Чорний.

На суддів Київського райсуду, які відправили його в СІЗО, Чорний планує писати четверту скаргу в Європейський суд з прав людини, хоча і вважає, що їхні дії були зроблені під тиском.

Нагадаємо, пожежа в готелі "Токіо Стар" сталася в ніч на 17 серпня. Загинуло дев'ять осіб, ще десятеро постраждали. Основна версія пожежі - коротке замикання в електрощитовій.

Окрім Вадима Чорного, у справі про пожежу затримано ще трьох людей.

Власник готелю говорив, що готовий нести повну відповідальність за те, що трапилося, якщо буде встановлено його вину. Водночас він запевнив, що пожежна сигналізація в готелі була справною, і під час пожежі спринклери спрацювали. За його словами, персонал готелю організовано вивів гостей - "окрім тих, хто не відповідав ані на дикий стукіт у двері, ні на сигналізацію".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram