ГоловнаСуспільствоВійна

Кількість обстрілів на Донбасі зросла до 12

Втрат серед українських військових не зафіксовано.

Кількість обстрілів на Донбасі зросла до 12
Фото: стоп-кадр видео

Збройні формування Російської Федерації за минулу добу 12 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, втрат немає. Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

"Противник обстрілював позиції Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем і стрілецької зброї, з крупнокаліберними кулеметами включно", - сказано у повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" російські окупаційні війська вчинили п'ять обстрілів: неподалік Луганського і двічі біля Кримського - з мінометів калібру 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї; біля Новотошківського - з мінометів калібру 82 мм, гармат БМП-1, автоматичних гранатометів, РПГ і стрілецької зброї; біля Троїцького - з станкових протитанкових гранатометів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" зафіксовано 7 ворожих обстрілів: чотири рази неподалік від Старогнатівки - з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї, двічі біля Широкиного - зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів; біля Березового - з підствольних гранатометів і стрілецької зброї.

"Вчора, 26 листопада, втрат в результаті обстрілів серед військовослужбовців Об'єднаних сил не зафіксовано. З початку цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли. Втрат не було", - повідомляється у ранковому зведенні.

Нагадаємо, вчора, 26 листопада місія ОБСЄ верифікувати розведення сил і засобів на ділянці №2 у Золотому.

Заступник глави СММ ОБСЄ в Україні Марк Етерінгтон підкреслив, що українська сторона виконала усі зобов'язання Мінських домовленостей у частині, що стосується процесу розведення сил і засобів. Воно відбулося дзеркально як з боку України, так і з протилежного боку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram