ГоловнаСуспільствоОсвіта

Російськомовні школи перейдуть на українську мову навчання з вересня 2020 року

Школи з мовами нацменшин, які відносяться до мов Євросоюзу, переведуть на українську з вересня 2023 року.

Російськомовні школи перейдуть на українську мову навчання з вересня 2020 року
Анна Новосад
Фото: reider-nau.com

З вересня 2020 року російськомовні школи перейдуть на українську мову навчання. Про це повідомила міністр освіти і науки Ганна Новосад в ефірі телеканалу "Прямий", інформує "Інтерфакс-Україна".

"Російськомовні школи ще є. Але з вересня 2020 року такі школи переходять на українську мову навчання... А школи з мовами нацменшин, які відносяться до мов Євросоюзу, - з вересня 2023 року. І тих, і тих ми повинні до цього переходу підготувати", - зазначила Новосад.

Міністр так само розповіла, що в іноземномовних школах, які переведуть на українську мову навчання, залишиться можливість вивчати рідну мову або літературу, власне, своєю мовою. "Якщо ми говоримо про російську меншину, то це буде окремий предмет, плюс можна буде мати факультативи", - додала Новосад.

Нагадаємо, у проєкті програми діяльності уряду повідомлялося, що у Кабміні очікують, що 45% випускників шкіл далі підуть вчитися у ПТУ. Уряд також обіцяє створити щонайменше 250 навчально-практичних центрів у закладах професійно-технічної освіти та сформувати мережу центрів професійного вдосконалення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram