ГоловнаСуспільствоПодії

Кіберполіція викрила хакера, який зламав понад 2 тис. комп'ютерів українців

Зловмиснику загрожує до 6 років ув'язнення.

Кіберполіція викрила хакера, який зламав понад 2 тис. комп'ютерів українців
Фото: cyberpolice.gov.ua

Кіберполіція викрила хакера у зломі більш ніж двох тисяч комп'ютерів українців.

Про це інформує пресслужба департаменту кіберполіції Національної поліції.

Встановлено, що хакер за час своєї діяльності отримав несанкціонований доступ до тисяч серверів постраждалих з більш ніж 100 країн світу. Отримані інструменти він використовував як для продажу даних, так і для отримання доступу до банківських акаунтів і платіжних систем.

"Співробітники Слобідського управління кіберполіції встановили причетність до такої діяльності 29-річного жителя Харкова. Чоловік з 2018 року займався зломом віддалених серверів для подальшого продажу отриманої незаконним шляхом інформації. Для залучення клієнтів, він розміщував на спеціалізованих сайтах і форумах оголошення про продаж доступів до віддалених серверів. Для оплати таких послуг використовувалися російські електронні платіжні системи", - йдеться в повідомленні.

За адресами, де проживав хакер, проведено обшуки. Вилучено комп'ютерну техніку, гроші та зовнішні носії інформації. Під час попереднього огляду техніки кіберполіція виявила активні сесії та перелік зламаних серверів з обліковими даними доступу до них.

За цим фактом проводиться досудове розслідування, кваліфіковане за ч. 2 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) КК України. Зловмиснику загрожує до 6 років ув'язнення.

Раніше кіберполіція зловила 18-річного хакера, що поширював віруси під виглядом оновлень для ігор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram