ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпрі таксист агітував пасажирів за "ідеї русскої весни"

Чоловіка затримали співробітники СБУ.

У Дніпрі таксист агітував пасажирів за "ідеї русскої весни"
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки затримали в Дніпропетровській області проросійського агітатора, який позиціонував себе як "прихильник російського козацтва російської православної церкви і монархізму".

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Відзначають, що затриманий активно підтримував окупацію Криму і частин Донецької і Луганської областей.

"Для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні він у соцмережах агітував за відокремлення області від України і «приєднання» до РФ на умовах федералізації. Задокументовано, що зловмисник також підтримував контакти з членами так званих «козацьких формувань» терористів", - ідеться в повідомленні.

Затриманий працював таксистом і відкрито демонстрував у своєму автомобілі символіку країни-агресора і пропагував клієнтам фейкові ідеї "русского міра". "Зокрема, значний суспільний резонанс у листопаді 2018 року отримала висвітлена в ЗМІ конфліктна ситуація між зазначеною особою та волонтеркою з Дніпра, якій він намагався нав'язати свої погляди", - нагадали в СБУ.

Під час обшуків правоохоронці виявили та вилучили у громадянина заборонену комуністичну символіку, георгіївські стрічки, засоби зв'язку і комп'ютерну техніку.

Фото: ssu.gov.ua

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 436-1 Кримінального кодексу (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) тривають невідкладні слідчі дії.

Фото: ssu.gov.ua

Нагадаємо, в серпні суд Харкова виправдав лідера сепаратистського руху "Жіночий рух Харкова" Ізабеллу (Аллу) Сіренко, обвинувачену в зберіганні вибухівки і боєприпасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram