ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінекономіки відкрило всі рішення Держгеокадастру

Усі рішення Держгеокадастру буде оприлюднено на сайті.

Мінекономіки відкрило всі рішення Держгеокадастру
Тимофей Милованов
Фото: finclub.net

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов повідомив, що відомство відкриває всі дані Держслужби з питань геодезії, картографії та кадастру. Всі рішення Держгеокадастру буде оприлюднено на сайті. Про це міністр написав у фейсбуці.

"Усі знають, що є угоди з землею через Геокадастр. Тому ми відкриваємо дані Геокадастру. Ви зможете побачити всі зміни, які відбуваються, онлайн. Будь ласка, слідкуйте за змінами, особливо у ваших громадах або місті", - зазначив Милованов.

Рішення Держгеокадастру публікуватимуть на сайті в розділі "Оприлюднення наказів щодо розпорядження землями". Крім того, там буде викладена інформація про дату, номер, тематику рішень, категорії осіб, які зверталися по ці рішення, статус розгляду заяви, інформація РПО земельної ділянки, щодо якої прийнято рішення і т.д.

Оновлення інформації відбуваєтиметься автоматично, оскільки функціонал синхронізований з даними системи електронного документообігу Держгеокадастру.

"Введення нового функціоналу дає можливість забезпечити подолання корупційної складової у сфері розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності та дозволяє зробити прозорими та публічними всі етапи розпорядження землями", - додав Милованов.

Нагадаємо, 2 вересня Президент Володимир Зеленський наказав провести кадрове перезавантаження шести державних органів, які він вважає найкорупційнішими. Держгеокадастр входить до цього списку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram