ГоловнаПраво

Суд переніс розгляд апеляції підозрюваного у вбивстві Шеремета Андрія Антоненка

Прокурори не прийшли на засідання.

Суд переніс розгляд апеляції підозрюваного у вбивстві Шеремета Андрія Антоненка
Фото: Макс Левин

Апеляційний суд Києва переніс судове засідання у справі підозрюваного в убивстві Павла Шеремета – волонтера і музиканта Андрія Антоненка (Riffmaster), пеовідомляє "5 канал".

"Причина - неявка прокурорів. Наступне засідання призначили на 23 грудня, 13:20", - уточнили кореспонденти.

У суді сьогодні повинні були розглянути апеляційну скаргу захисту на обраний запобіжний захід - утримання під вартою.

На засідання прийшли адвокати, волонтери та нардепка від "ЄС" Яна Зінкевич. За інформацією каналу, на поруки Антоненка готові взяти десять осіб.

Нагадаємо, 14 грудня Печерський районний суд Києва заарештував на два місяці головного підозрюваного у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета - музиканта і військового Андрія Антоненко (Ріффмастер). Запобіжний захід діє до 8 лютого 2020 року.

За версією слідства, саме Антоненко керував діями членів групи, розподілив між ними ролі, купив боєприпаси, забезпечив транспорт і обрав час убивства. За Шереметом довго стежили, при цьому підозрювані для маскування нібито використовували перуки, сонцезахисні окуляри і змінний одяг.

За кілька днів до злочину одна з підозрюваних – Яна Дугарь – нібито двічі приходила на вулицю Івана Франка, щоб встановити, де Шеремет паркує автомобіль. Після чого вночі 20 липня 2016 року Юлія Кузьменко у присутності Антоненко нібито прикріпила до днища машини саморобну бомбу, для виготовлення якої була використана вибухівка "гексоген" з вражаючими елементами протипіхотної міни МОН-50 і електродетонатором з дистанційним управлінням.

Вранці того ж дня, за версією слідства, вона дочекалася, коли Шеремет сяде у машину, під'їде до перехрестя, і привела вибуховий пристрій у дію. В результаті вибуху журналіст отримав важкі травми і помер.

Детальніше про цю справу можна прочитати у матеріалі LB.ua "Принт на одязі, "сакральна жертва" та рюкзак сапера: які докази показала поліція у справі Шеремета?" 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram