ГоловнаПраво

Суд призначив екснардепові Іщенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання

Він буде чинним до 6 лютого 2020 року.

Суд призначив екснардепові Іщенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання
Фото: slovoidilo.ua

Вищий антикорупційний суд призначив екснардепу від БПП Валерію Іщенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Його підозрюють у заволодінні 20 млн гривень і замаху на заволодіння ще 44 млн підприємства "Укрзалізничпостач" - філії "Укрзалізниці". Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на матеріали суду.

Цей запобіжний захід буде чинним до 6 лютого 2020 року. Колишній нардеп зобов'язаний прибувати в НАБУ на першу вимогу, повідомляти детективів, прокурорів або суд про зміну місця проживання, не виїжджати за межі міста, в якому він зареєстрований, живе або перебуває без дозволу суду, прокурора або детективів.

Крім того, він зобов'язаний утримуватися від спілкування зі свідками і підозрюваними в цьому кримінальному провадженні; утримуватися від відвідин будь-яких приміщень, що належать акціонерному товариству "Укрзалізниця", крім залізничних вокзалів; здати на зберігання детективам бюро свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд і в'їзд.

Якщо Іщенко не виконуватиме цих вимог, суд може обрати інший, більш жорсткий запобіжний захід.

Нагадаємо, 20 листопада Національне антикорупційне бюро завершило розслідування у справі колишнього народного депутата Валерія Іщенка.

За версією слідства, 2015 року до народного депутата звернувся приватний підприємець з проханням допомогти налагодити постачання "Укрзалізниці" метизної продукції за завищеною ціною. Депутат погодився і залучив до схеми свого фінансового радника. Він також звернувся до позаштатного радника голови Адміністрації президента, щоб той вплинув на посадових осіб "Укрзалізничпостачу" (закупівельний підрозділ УЗ).

У підсумку приватна компанія виграла в конкурсних торгах і підписала договір на постачання продукції за ціною, яка майже удвічі перевищувала середньоринкову. "Укрзалізниця" зазнала майнової шкоди на більш ніж 20 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram