ГоловнаПолітика

Пристайко вестиме переговори з країнами, які хочуть запросити українських заробітчан

"Цих людей цінують за кордоном, своїм сім'ям в Україні вони приносять дохід".

Пристайко вестиме переговори з країнами, які хочуть запросити українських заробітчан
Вадим Пристайко
Фото: Укринформ

Переговори з країнами, які хочуть залучити українців до сезонних робіт, вестиме віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко.

Про це Пристайко сказав в інтерв'ю сайту "Сегодня".

"Сьогодні прем'єр-міністр уповноважив мене займатися цим питанням з конкретними країнами про організовані поїздки. Ми зараз намагаємося визначити, як організовано дати таку можливість людям, які хочуть працювати за кордоном. Цих людей цінують за кордоном, своїм сім'ям в Україні вони приносять дохід", - сказав віцепрем'єр.

За словами Пристайка, в уряді хотіли б, щоб ці люди залишилися в Україні і зробили "внесок в економіку країни, наприклад, побудувавши свої ферми".

"Державі ці люди дуже потрібні. Вони гнучкі, активні, готові виїхати за тисячі кілометрів від дому, щоб заробляти. Адже ми ж не Радянський Союз, ми не можемо їх тримати силою", - сказав він.

Пристайко повторив позицію уряду про те, що не йдеться про будь-яку заборону на виїзд, і заявив, що чартери для сезонних працівників будуть організовуватися постійно.

За його словами, важливо зрозуміти різницю між працівниками, які постійно неорганізовано перетинають український кордон, чим посилюють ризики загрози нового спалаху коронавірусу, і сезонними робітниками, які їдуть за кордон на 3-6 місяців з виконанням умов обсервації та вимог безпеки.

У лютому в Мінсоцполітики заявили, що за кордоном на постійній основі працюють близько 3,2 млн українців, а в окремий період - від 7 до 9 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram