ГоловнаПолітика

Мінсоцполітики підрахувало українців, які працюють за кордоном на постійних засадах

В окремий період їх кількість становить від 7 до 9 млн осіб.

Мінсоцполітики підрахувало українців, які працюють за кордоном на постійних засадах
Фото: sockraina.com

У Міністерстві соціальної політики вважають, що за кордоном на постійних засадах працює близько 3,2 млн українців.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"За експертними оцінками, на постійних засадах за кордоном працює 3,2 млн громадян України, а в окремий період - від 7 до 9 млн осіб", - розповіли в міністерстві.

У той самий час, за даними Державної служби статистики за 2015-2017 роки, кількість трудових мігрантів віком 15-70 років склала 1,3 млн, що на 10,3% більше, ніж за минулий період дослідження (2010-2012 рр.).

На думку відомства, трудовій міграції українців сприяють спроби європейських країн (таких, як Польща, Чехія, Німеччина) спростити процедуру працевлаштування професійних кадрів з України.

"Зараз попит на висококваліфікованих робітників (газозварювальники, токарі, слюсарі високого розряду), а також спеціалістів у галузі фізичних, математичних, хімічних наук, ІТ-сфери, медичних працівників і т.д.", - йдеться в повідомленні.

У відомстві розповіли, що станом на 1 липня 2019 було 1917 компаній, що мають ліцензію Міністерства соціальної політики на посередництво у працевлаштуванні громадян за кордоном. 2018-го вони знайшли роботу для 97,1 тис. українців.

Раніше повідомляли, що, за даними прикордонної служби Польщі, 2019 року в країні нелегально працювали не менш ніж 13 тисяч українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram