ГоловнаПолітика

"Партії-привиди" масово пішли на довибори в Раду після погроз Мін'юсту

Одна з них висунула псевдовченого Валерія Бебіка.

"Партії-привиди" масово пішли на довибори в Раду після погроз Мін'юсту
Фото: femidaline.com

Понад десять кандидатів у депутати Верховної Ради на довиборах за округом №179 у Харківській області представляють партії, які Міністерство юстиції назвало привидами і пригрозило ліквідувати через суд.

Про це свідчать дані Центрвиборчкому.

Своїх депутатів висунули "Україна соборна" (від неї балотується псевдовчений Валерій Бебік), "Справа", "За Україну!", "Діти війни" "Народна партія України", Партія сильної влади, Соціал-демократична партія України, "Справедливості і розвитку", Блок опозиційних сил, "Україна понад усе!", "Народна програма Вадима Чорного", Всеукраїнська козацька партія.

Всі вони, за даними Мін'юсту, мінімум десять років не брали участі у виборах президента України або народних депутатів України.

Також на виборах в Харківській області візьмуть участь представники таких маловідомих і невеликих партій, як "Патріоти Волині", "Добрий самаритянин", "Країна", "Демократична альтернатива", "Захист", "Україна - вперед!", "Народна сила", "Нове життя", "Життя", "Українці разом", "Власна сила", "Жінки за майбутнє", "Нові рубежі".

З парламентських партій на виборах представлені "Слуга народу" (Вікторія Алєксєйчук), ОПЗЖ (Олександр Діденко) і "Європейська солідарність " (Вікторія Пташник). Балотується також представник "Свободи" (Ігор Швайка).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram