ГоловнаПолітика

Зустріч у нормандському форматі ще обговорюється, конкретних дат немає, - Пєсков

У Путіна заявили, що наразі немає ясності, в якому місяці може пройти зустріч.

Зустріч у нормандському форматі ще обговорюється, конкретних дат немає, - Пєсков
Дмитрий Песков
Фото: Sputnik

У Кремлі заявили, що ніякої конкретики щодо термінів проведення нового саміту в нормандському форматі в Берліні наразі немає. Про це повідомив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає "Інтерфакс-Україна". 

"Поки що точного розуміння немає", - сказав Пєсков, зазначивши, що немає ясності і щодо того, в якому місяці може пройти зустріч.

На уточнювальне запитання, чи відбудеться взагалі така зустріч, прессекретар відповів, що її обговорюють.

"Для проведення такої зустрічі щонайменше потрібно перечитати паризькі документи і спробувати осмислити, чи було щось зроблено", - заявив Пєсков.

За його словами, "в цьому випадку не повинно бути місця якимсь зайвим оцінкам, трактуванням". "У цьому випадку йдеться про конкретні документи", - додав прессекретар Путіна.

Нагадаємо, раніше МЗС РФ також заявляв, що зустріч у нормандському форматі в квітні "під питанням". За словами російського заступника міністра, з усього списку умов для нової зустрічі виконано тільки одну - обмін утримуваними особами.

10 лютого міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що не бачить підготовки до можливого проведення нової зустрічі нормандської четвірки.

Про те, що новий саміт повинен пройти в квітні в Берліні, президенти Німеччини, Франції, України і РФ домовилися на зустрічі в Парижі.

15 лютого президент Франції Еммануель Макрон під час виступу на Мюнхенській конференції підтверджував, що зустріч у нормандському форматі відбудеться в квітні в Берліні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram