ГоловнаПолітика

Пристайко не бачить підготовки до нового нормандського саміту

Голова українського МЗС сумнівається, що зустріч може відбутися у квітні.

Пристайко не бачить підготовки до нового нормандського саміту
Фото: Укринформ

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко не бачить підготовки до можливого проведення нової зустрічі "нормандської четвірки".

Про це він заявив під час візиту до Італії, повідомляє Reuters.

За словами Пристайка, він сумнівається, що зустріч може відбутися у квітні, як це було домовлено під час попередньої зустрічі у Парижі у грудні.

"Я впевнений, що коли лідери скажуть, що зустрінуться у квітні, вони... чого я не бачу, хоч і готуюся", - заявив Пристайко журналістам.

"До грудневої зустрічі... (підготовка) почалася за півроку. Тепер у нас залишилося два місяці, і я не бачив нічого підготовленого. Можливо, це буде набагато швидше, ніж минулого разу, і, можливо, ми доб'ємося набагато більшого прогресу. Вибачте, але я в цьому сумніваюся", - додав він.

Нагадаємо, лідери Росії, України, Франції та Німеччини на зустрічі у "нормандському форматі" у Парижі у грудні домовилися зібратися знову протягом чотирьох місяців, щоб зберегти діалог відкритим.

Раніше Пристайко заявив, що зустріч голів МЗС країн нормандського формату може відбутися на Мюнхенській конференції, яка відбудеться 14-16 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram