ГоловнаПолітика

ФСБ затримала українського дезертира-нацгвардійця

Справою нацгвардійця займається ДБР.

ФСБ затримала українського дезертира-нацгвардійця
Фото: Макс Требухов

Військовослужбовця Національної гвардії, який вчасно не повернувся в частину після відпустки, затримали в Росії, де проти нього порушено кримінальну справу про незаконний перетин кордону РФ.

Про це повідомив начальник пресслужби Східного територіального управління Нацгвардії України (Харків) підполковник Дмитро Образцов.

"Військовослужбовець за контрактом, затриманий у Росії, проходить службу у військовій частині 3017 і з 15 січня по 29 січня перебував у щорічній основній відпустці без виїзду за кордон. Він мав повернутися до військової частини 30 січня 2020 року, але не прибув з відпустки, про що було повідомлено військовому прокурору Харківського гарнізону та призначено службове розслідування", - цитує Образцова Укрінформ.

За його словами, інформація про затримання від Держприкордонслужби України надійшла 3 лютого.

"Є посилання про те, що 22 січня від прикордонної служби ФСБ РФ отримано факсимільним зв'язком повідомлення про затримання за порушення режиму державного кордону РФ громадянина України 1997 р.н. Документи, що посвідчують особу, відсутні", - сказав Образцов.

Він додав, що 28 січня російською стороною повідомлено, що стосовно затриманого громадянина України порушено кримінальну справу за ч.1 ст.322 КК РФ "Незаконний перетин державного кордону".

Як стало відомо, справою нацгвардійця займається ДБР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram