ГоловнаПолітика

Іран запросив секретаря РНБО Данілова для розслідування катастрофи літака МАУ

Данілов закликав Іран прискорити розслідування трагедії.

Іран запросив секретаря РНБО Данілова для розслідування катастрофи літака МАУ
Алексей Данилов
Фото: zaraz.info

Влада Ірану запросила секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова в Тегеран для спільного розслідування авіакатастрофи літака "Міжнародних авіаліній України".

Іранське державне агентство IRNA повідомляє, що секретар Вищої ради національної безпеки Ірану Алі Шамхані провів телефонну розмову із секретарем РНБО України Олексієм Даніловим.

Шамхані висловив співчуття у зв'язку з катастрофою лайнера, зокрема сім'ям загиблих.

Він запросив свого колегу поїхати до Ірану для спільного розгляду питання і підтвердив, що "проведення технічних оцінок може допомогти завершити справу в експертному і неполітичному колі".

У повідомленні наголошено, що Данілов подякував Ірану за підтримку експертного розслідування аспектів аварії і закликав "продовжити співробітництво та прискорити доопрацювання справи".

У РНБО поки що немає інформації з цього приводу.

Нагадаємо, раніше Іран припинив ділитися з Києвом подробицями розслідування катастрофи літака МАУ після витоку інформації.

Надалі влада країни заявила, що готова передати Україні або іншій державі "чорні скриньки”, якщо не зможе їх розшифрувати.

Пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ, який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (серед них 9 членів екіпажу), 82 громадяни Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН і Великобританії.

Через три дні після катастрофи Іран визнав, що збив літак помилково, прийнявши його за крилату ракету. Відповідальність за аварію авіалайнера взяв на себе іранський військовий підрозділ "Корпус вартових Ісламської революції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram