ГоловнаСуспільствоЖиття

Громадську раду при Мінінформації очолив прихильник теорії про давніх укрів

Валерій Бебик вважає, що українці - одна з найдавніших цивілізацій на планеті

Громадську раду при Мінінформації очолив прихильник теорії про давніх укрів
Валерий Бебик
Фото: pravda-ua.io.ua

Міністерство інформаційної політики сформувало громадську раду, яку очолив Валерій Бебик, представник Всеукраїнської асоціації політичних наук.

Про це повідомляє сайт Кабміну.

Валерій Бебик - доктор політичних наук, професор, який просуває теорію про те, що українська цивілізація сформувала європейську цивілізацію в 6-8 тис. до н.е.

Згідно з його теорією, на території Стародавньої України існували чотири давні цивілізації, які породили цивілізації Сумеру, Трої, Єгипту, Еллади та Романії.

"Українці - перші, хто налагодив контакт із Богом, створив писемність і зачатки сучасної людської цивілізації", - зазначає Бебик в одному зі своїх інтерв'ю.

Окрім того, Бебик вважає, що Ісус Христос жив за 3 тисячі років до дати, зазначеної в Біблії: "Чомусь" на своїх іконах копти (етнос, чия мова, на думку Бебика, схожа на українську) дуже люблять розміщувати найбільш шанованих персонажів своєї історії: Менеса та Христа. Спитаймо себе: чому Менес і Христос зображені на одній і тій самій коптській іконі? Погодьтеся, це не дуже логічно: розміщувати на одній і тій самій іконі людей (богів?), які жили з інтервалом у 3 тисячі років. Зазвичай на іконах зображують людей (богів) з однієї епохи. Якщо це так, то Ісус Христос жив принаймні на три тисячі років раніше і міг бути верховним жерцем храму Бога Птаха за часів царя Менеса?!" (Стаття "Христос і Нефертіті").

Валерій Бебик, згідно з його сторінкою на Вікіпедії, викладає в кількох університетах (зокрема в університеті "Україна"), є автором монографій і підручників, а також автором програми "Цивілізація Incognita" на одному з українських телеканалів. За цю передачу Бебика неодноразово висували на Шевченківську премію.

Окрім того, Бебик був членом Громадської гуманітарної ради при екс-президенті Вікторі Януковичі.

Зазначимо, що ключовими завданнями Міністерства інформаційної політики, згідно з Коаліційною угодою, є, крім іншого, розробка стратегії інформаційної політики та концепції інформаційної безпеки України і протистояння інформаційній агресії з боку Росії.

Громадська рада при міністерстві покликана "говорити від суспільства", а міністр буде "реалізовувати думку суспільства в побудові законодавчої бази для забезпечення безпеки інформаційного простору нашої держави". Про це міністр Юрій Стець заявив на перших зборах громадської ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram