ГоловнаПолітика

Мендель: Зеленський опанував непросте мистецтво - говорити про війну, жартувати і виглядати гідно

Прессекретарка президента процитувала статтю DW про його виступ на Мюнхенській конференції.

Мендель: Зеленський опанував непросте мистецтво - говорити про війну, жартувати і виглядати гідно
Владимир Зеленский в Мюнхене
Фото: Макс Левин

Прессекретарка Володимира Зеленського Юлія Мендель процитувала статтю Deutsche Welle про виступ президента України на Мюнхенській конференції з безпеки "Дебют Зеленського в Мюнхені: прийшов, побачив, розсмішив"

Про це вона написала у фейсбуці.

"Чи можна говорити про війну, жартувати і при цьому виглядати гідно? Володимир Зеленський показав у Мюнхені, що опанував це непросте мистецтво", - написала Мендель.

"Новий президент України вперше взяв участь у найпрестижнішій конференції з безпеки, до того ж, в умовах, про які його попередник Петро Порошенко в попередні роки міг тільки мріяти. Організатори надали Зеленському один із найкращих часових проміжків - приблизно опівдні в суботу, 15 лютого. Зеленський отримав у Мюнхені окрему дискусію з питань України, чого ще не було ніколи. Для порівняння: Порошенко був учасником обговорень з іншими лідерами тем Східної Європи або коротко виступав один, але пізно ввечері і нерідко в спорожнілій головній залі. Зрештою, дискусію із Зеленським транслював американський телеканал CNN, а вела її відома ведуча Аманпур", - додала прессекретарка Зеленського.

Нагадаємо, Зеленський під час виступу на 56-й Мюнхенській конференції з питань безпеки нагадав про війну в Україні, яка триває вже майже шість років.

Він також обурився з приводу плану завершення війни на Донбасі, який напередодні опублікували на сайті Мюнхенської конференції, а потім видалили. Так званий план "завершення війни на Донбасі" складався з 12 пунктів. Окрім відновлення роботи СЦКК і допуску Червоного Хреста на окуповану частину Донбасу, також пропонували створити конференцію з відновлення Донбасу за участю Росії, запустити механізм, що дозволяє пом'якшувати санкції, створити для відновлення Донбасу ЗВТ за участю капіталу ЄС і РФ, а також провести національний діалог в Україні щодо взаємодії зі своїми сусідами (в тому числі і з Росією) щодо питань історії, національної пам'яті, мови, прав меншин і т.д. Детальніше про це читайте в матеріалі LB.ua "12 ножів у спину революції". Що в Мюнхені пропонують Україні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram