ГоловнаПолітика

Україна у ТКГ ініціювала створення групи для відновлення контролю над кордоном

Можливість закріплення особливого статусу ОРДЛО в Конституції України була вкотре відкинута.

Україна у ТКГ ініціювала створення групи для відновлення контролю над кордоном
Леонид Кучма после переговоров в Минске, 05 июня 2019.
Фото: sputnik.by

Під час засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання на Донбасі українська сторона ініціювала створення робочої групи для відновлення контролю над державним кордоном.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

"На виконання домовленостей, досягнутих на грудневому саміті лідерів "Нормандської четвірки" в Парижі, українська сторона ініціювала створення в межах ТКГ робочої групи за участю представників прикордонних і митних служб України і Росії для вироблення механізму відновлення Україною контролю над ділянкою державного кордону", - йдеться в повідомленні за підсумками засідання 22 квітня. Воно проходило в режимі відеоконференції.

Відзначається, що можливість створення таких груп передбачена пунктом 13 Комплексу заходів з виконання Мінських угод.

Крім того, в рамках підгрупи з безпеки продовжилася робота над визначенням наступних ділянок розведення сил і засобів.

"Українська сторона наполягає, що такі ділянки повинні відповідати запитам гуманітарного характеру і створювати осередки безпеки для місцевих жителів", - йдеться в повідомленні.

У гуманітарній підгрупі продовжено роботу над формуванням списків для наступного етапу взаємного звільнення утримуваних осіб.

"Крім того, українська сторона вкотре категорично відкинула можливість закріплення особливого статусу ОРДЛО в Конституції України", - йдеться в повідомленні.

Також під час засідання було обговорено активізацію в частині процедурних питань роботи ТКГ. Українська сторона ініціювала проведення позачергового засідання групи з питань безпеки найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram