ГоловнаПолітика

Обмін полоненими відбудеться не пізніше Пасхи, - Офіс президента

Переговори ТКГ у Мінську пройшли з ініціативи української сторони.

Обмін полоненими відбудеться не пізніше Пасхи, - Офіс президента
Фото: EPA/UPG

У середу, 8 квітня, Тристороння контактна група з врегулювання конфлікту на Донбасі провела переговори в форматі відеоконференції.

Переговори відбулися за ініціативою української сторони, повідомляє пресслужба президента України.

"Під час відеоконференції ТКГ було досягнуто принципових домовленостей щодо списків для взаємного звільнення утримуваних осіб, а також дати - не пізніше Пасхи", - йдеться в повідомленні.

Крім того, на сьогоднішньому засіданні ТКГ обговорили питання гуманітарного розмінування територій.

"Сторони повинні надати ОБСЄ список таких об'єктів для розмінування і гарантувати безпеку на всіх ділянках", - підкреслюють в Офісі президента.

Під час відеоконференції сторони ТКГ також продовжили переговори за визначенням наступних ділянок розведення сил і засобів на Донбасі.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що українська сторона в Мінську передала список з понад 200 прізвищ для майбутнього взаємного звільнення утримуваних осіб.

На брифінгу про результати переговорів Тристоронньої контактної групи в Мінську 13 березня глава ОП Андрій Єрмак заявив, що найближчим часом Україна поверне всіх утримуваних громадян з ОРДЛО.

Відзначимо, що в 2020 християни західного обряду (католики і протестанти) відзначають Пасху 12 квітня, православні - 19 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram